Топ Спорт - Спортният блог на България
 

 
Рейтинг: 3.00
(938)
НАЧАЛО
БГ ФУТБОЛ
ФУТБОЛ СВЯТ
МОТОРНИ
ТЕНИС
БАСКЕТБОЛ
ВОЛЕЙБОЛ
ЛЕКА АТЛЕТИКА
ЗИМНИ СПОРТОВЕ
СНУКЪР
ДРУГИ
ИНТЕРВЮ
УЛТРАС ЗОНА
БУЛЕВАРД
БУКМЕЙКЪРИ
КЛАСИРАНИЯ


АНКЕТА ФОРУМ СПОРТ НА ЖИВО ЧАТ РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО ЗА КОНТАКТИ

БГ ФУТБОЛ / БГ ФУТБОЛ

31 Октомври 10, 13:40
Наказват Дембеле за 8 мача?
Звездата на Левски Гара Дембеле може да бъде лишен от състезателни права за 8 мача. Повод за това са действията му от края на мача с Локо (Пд), който бе загубен от “сините” с 1:2. Недоволен от развитието на срещата нападателят нападна страничния съдия Емил Вангелов. Гара започна да го блъска и дърпа фланелката му. На видеоповторенията ясно се вижда как звездата на “сините” два пъти дърпа ръкава на помощник арбитъра, който се отправя към центъра. Помощникът явно не е сигнализирал на главния съдия Ивайло Стоянов, тъй като не последва никаква санкция.

Това в никакъв случай не пречи Гара Дембеле да отнесе жестоката санкция от 8 мача. Всичко това ще се случи, ако реферът Ивайло Стоянов и делегатът на двубоя Тодор Паунов са описали в докладите си непозволените действия на Гара.

Според член 25.2 за “опит за удар, бутане, блъскане, настъпване, дърпане, плюване и други на длъжностни лица, се налага наказание ЛСП (лишаване от състезателни права) за срок от 8 срещи, считано от датата на провинението, и глоба в размер на 3000 лева”.

Ето част от дисциплинарния правилник на БФС

untitled1.jpg

Правим още веднъж уточнението, че Гара ще бъде наказан само ако съдията и най-вече делегатът са си свършили съвестно работата и са отразили случката в докладите си. Решението на Дисциплинарната комисия ще стане ясно след заседание във вторник (2 ноември).

Само преди седмица от Дисципа пожалиха играчите на Левски и Литекс, които заформиха яко меле. Очакваше се да има сурови наказания за побойниците, но те се отърваха със санкция за едва с по-няколко мача.
 
БЛИЦ

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител


6.1039