Топ Спорт - Спортният блог на България
 

 
Рейтинг: 3.00
(938)
НАЧАЛО
БГ ФУТБОЛ
ФУТБОЛ СВЯТ
МОТОРНИ
ТЕНИС
БАСКЕТБОЛ
ВОЛЕЙБОЛ
ЛЕКА АТЛЕТИКА
ЗИМНИ СПОРТОВЕ
СНУКЪР
ДРУГИ
ИНТЕРВЮ
УЛТРАС ЗОНА
БУЛЕВАРД
БУКМЕЙКЪРИ
КЛАСИРАНИЯ


АНКЕТА ФОРУМ СПОРТ НА ЖИВО ЧАТ РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО ЗА КОНТАКТИ

БГ ФУТБОЛ / БГ ФУТБОЛ

23 Октомври 10, 12:57
Пирин - Локо Пд е най-интересният мач днес в "А" група, очаква ни и вълнуващо морско дерби в Каварна
 
Черноморец играе днес първия си финал срещу Калиакра. Така треньорът Красимир Балъков определи петте срещи до края на есента. Целта е бургазлии да запазят мястото си в тройката. С гостуването в Каварна футболистите на Черноморец ще опитат да прекъснат традицията да губят точки срещу по-скромни съперници.

Двубоят е от 21:00 и ще се игра на стадион „Калиакра” в Каварна.

Схемите
Калиакра ще излезе в 4-4-1-1, като зад тарана Иван Александров ще действа Георги Станчев-Гонзо. Конците в средата на терена ще дърпа опитният Георги Кючуков. В защита няма да има някакви промени.

Балъков ще заложи на офанзивен стил. Дилемата е кой да играе в нападение. Срещу Локомотив (Сф) Муйса Койта и дебютиралия Муйтис Лис показаха добър синхрон. Конгоанецът обаче все още не е готов за 90 минути игра.

Контузените
Георги Станчев и Николай Петров се завръщат в групата на Калиакра за мача с Черноморец. Нападателят пропусна гостуването на ЦСКА заради стара травма, а Петров изтърпя наказание за натрупани жълти картони. Срещата с „акулите” пропускат единствено трайно контузените Иван Райчев и Светльо Петров. В Черноморец проблеми няма.

В предишния кръг
Калиакра завърши 0:0 с ЦСКА в София, а Черноморец победи с 2:1 Локомотив (Сф).

Ето и групата на Калиакра за мача с акулите:

Господинив, Радев, А. Петров, Бонев, Димов, А. Димитров, Събев, Д. Димитров, Кичуков, Н. Петров, Марков, Раденцов, Кателиев, Садула, Филипов, Младенов, Станчев, Петков

Защитниците Никола Домакинов и Радослав Бачев се завръщат в групата на Черно море за срещата с Монтана. Отборът е пристигнал вече във Враца, за където отпътува по-рано вчера. Играчите и треньорското ръководство за отседнали в хотелски комплекс "Чайка" и са доволни от базата.

За днес бе предвидено футболистите да разгледат забележителностите в района, след което ще се отправят за срещата в Монтана, която е от 15 часа.

От групата за двубоя са отпаднали Станислав Стоянов, Тодор Колев, Янчо Андреев, Мирослав Будинов, юношеският национал Илиян Капитанов, Камен Трифонов и наказаният за два мача Адемар Жуниор.

Монтана смята да продължи успешната си серия от мачове и в домакинството с Черно море. От последните два кръга възпитаниците на треньора Атанас Джамбазки спечелиха 4 точки след нуле­вото равенство у дома с Черноморец и успехът с 1:0 при гостуването на Видима-Раковски.

Мачът между двата отбора ще бъде първи от програмата на 11-ия кръг на „А” група и ще се играе на стадион „Огоста” от 15:00 часа.

Единствено нападателите Мирослав Антонов и Луис Едуардо имаха леки контузии и пропуснаха по едно занимание в началото на седмицата. Онзи ден пък на тренировка Едуардо и Георги Аврамов се сблъскаха лошо, от което пострада бразилецът.

Академик надигна глава след две победи и започна да гледа по-уверено към оцеляването си в елита. Отборът на Самир Селимински обаче ще има тежка задача в Стара Загора. Академик гостува на Берое без основния си голмайстор Иван Редовски, който има до момента четири гола в осем мача. Срещата е на стадион „Берое” и ще започне точно в 16:00 часа.

СХЕМИТЕ

Опитният Станислав Бачев ще замени Пенев отляво на защитата. Не е изключено Берое да атакува Академик с двама нападатели - Златинов и Йорданов. Академик отново ще разчита на само един в нападение, вероятно Гюнери в отсъствието на Редовски.

КОНТУЗЕНИТЕ
Единственият проблем пред Илиан Илиев е травмата на защитника Веселин Пенев, който пропуска мача. Академик пък няма да може да разчита на голмайстора си Иван Редовски, който също е контузен.

В ПРЕДИШНИЯ КРЪГ
Берое завърши 1:1 гостуването си на Локомотив в Пловдив, a Академик победи в София Миньор.

 
Големи промени ще има в състава на Локомотив (Пд) за днешното гостуване на Пирин. Привидно ги прaви изпълняващият длъжността треньор Неделчо Матушев. Но истината е, че съставът е нареден под диктовката на Едуард Ераносян. Той ще бъде треньор на Локо, след като наказанието, наложено от ФИФА, изтече.

В Локомотив ще избират между 4-4-2 и 3-4-1-2. Очаква се новото попълнение Кирил Котев да започне титуляр. Останалите в защита ще са Родригес и братята Бенжелюн - Юнес и Самир. За Самир това ще е първи мач от месец насам. Той беше контузен, но се говори, че всъщност е изхвърлен от Христо Бонев и Неделчо Матушев заради слаба форма.

 
Отборите на Славия и Сливен, чиито собственици Венцеслав Стефанов и Йордан Лечков роптаят срещу съдийските тесли, излизат един срещу друг днес в пореден мач от 11-ия кръг на родната „А” група. Срещата започва в 16:00 часа и ще се игра на стадион „Славия” в столичния квартал Овча Купел.

Славия загуби двама играчи за мача със Сливен днес, но други двама се връщат в отбора. Наказани са Галин Иванов и Виктор Дениран, а възстановени от контузии са Богомил Дяков и Радослав Василев.

Схемите

И двата отбора ще играят в 4-4-2. При белите се налагат промени заради наказаните играчи. Мястото на Дениран вляво на защитата вероятно ще заеме Радослав Рангелов, а в халфовата линия вместо Галин Иванов ще играе Радослав Димитров.

Контузените
В Сливен с проблеми е Димо Бакалов. Освен че е с два счупени пръста на ръката, той е и с настинка.

В предишния кръг
Белите паднаха с 2:3 от Черно море, а Сливен - с 0:1 от Литекс.

Програма за кръга в "А" група:

Събота:

От 15:00 часа Монтана - Черно море
 
От 16:00 часа Славия - Сливен
 
              Берое - Академик Сф
 
              Пирин - Локо Пд
 
От 21:00 часа Калиакра - Черноморец
 
Неделя:


От 15:00 часа Миньор Пк - ЦСКА
 
От 21:00 часа Локо Сф - Видима-Раковски
 
В понеделник:


От 21:00 часа Литекс - Левски

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител


3.9435