Топ Спорт - Спортният блог на България
 

 
Рейтинг: 3.00
(938)
НАЧАЛО
БГ ФУТБОЛ
ФУТБОЛ СВЯТ
МОТОРНИ
ТЕНИС
БАСКЕТБОЛ
ВОЛЕЙБОЛ
ЛЕКА АТЛЕТИКА
ЗИМНИ СПОРТОВЕ
СНУКЪР
ДРУГИ
ИНТЕРВЮ
УЛТРАС ЗОНА
БУЛЕВАРД
БУКМЕЙКЪРИ
КЛАСИРАНИЯ


АНКЕТА ФОРУМ СПОРТ НА ЖИВО ЧАТ РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО ЗА КОНТАКТИ

ЛЕКА АТЛЕТИКА / ЛЕКА АТЛЕТИКА

22 Октомври 10, 13:42
Германец пробяга 2200 км, за да участва на маратона в Атина

Германски ветеран в маратонското бягане пристигна в Атина вчера, след като пробяга 2200 км за 30 дни, за участие на юбилейното издание на Атинския маратон, който ще се проведе на 31 октомври. През тази година класическият маратон на гръцката столица ще отбележи 2500 години от Битката при Маратон. Очаква се в мероприятието участие да вземат рекорден брой състезатели - 12 500.

50-годишният авантюрист Юрген Менел пристигна вчера в Атина, след като тръгна от Страсбург на 22 септември. Менел, социален работник от Югозападна Германия, е бягал по 70 км на ден, за да пристигне на време за маратона. Той е бил член на германския национален отбор по ултрамаратон, който спечели сребърни медали на Световното първенство през 1990 година в категорията 100 км.

 

“Чувството да стигнеш най-накрая до стадиона е чудесно. Поласкан съм от честта, която ми беше оказана, при посрещането и съм щастлив, че пристигнах. Тренировките са невероятно трудни. Имаше дни, когато си мислех, че трябва да спра, защото не съм машина, но бях подготвен психически и продължих“, заяви след пробяганите 2200 км Менел.

Текст - Спортал


Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител


4.3085