Топ Спорт - Спортният блог на България
 

 
Рейтинг: 3.00
(938)
НАЧАЛО
БГ ФУТБОЛ
ФУТБОЛ СВЯТ
МОТОРНИ
ТЕНИС
БАСКЕТБОЛ
ВОЛЕЙБОЛ
ЛЕКА АТЛЕТИКА
ЗИМНИ СПОРТОВЕ
СНУКЪР
ДРУГИ
ИНТЕРВЮ
УЛТРАС ЗОНА
БУЛЕВАРД
БУКМЕЙКЪРИ
КЛАСИРАНИЯ


АНКЕТА ФОРУМ СПОРТ НА ЖИВО ЧАТ РЕЗУЛТАТИ НА ЖИВО ЗА КОНТАКТИ

ДРУГИ / ДРУГИ

21 Октомври 10, 13:24
Русия стана световен шампион в Ротердам
Женският отбор на Русия спечели титлата на световното първенство по спортна гимнастика, което се провежда в холандския град Ротредам.

Алина Мустафина, Татяна Набиева, Екатерина Курбатова, Ксения Семьонова, Анна Дементиева и Ксения Афанасиева завоюваха златните медали в отборното състезание с оценка 175,397 точки, въпреки досадните грешки при приземяването от уредите.

Това е първа титла в отборното състезание за рускините от 1991 година насам, когато СССР триумфира със златото в Индианаполис.

Отборът на САЩ зае второто място. В състав Кагуатто Маккензи, Бриджит Слоун, Ребека Брос, Мати Ларсън, Александра Райсмън и Алиша Скармоне американките се поздравиха със сребърното отличие, отстъпвайки с 0,201 точки на рускините.

Техният резултат е 175,196 точки. Трети се нареди отборът на Китай с резултат 174,781 точки. Останалите отбори във финала бяха Румъния, Япония, Австралия, Великобритания и Италия.

16-годишната Мустафина направи три грешки на смесена успоредка, но въпреки това не загуби присъствие на духа и завърши като шампионка своето участие в отборното състезание.

Преди последното завъртане на гимнастичките на уредите, американките имаха преднина в точките.

Изпълнението на Мустафина на земя обаче беше безапелационно и тя спечели персоналния си двубой с Алиша Скармоне, за да донесе и крайната победа на Русия.

Текст - Спорт 1

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител


3.9646